Ditjes en datjes deel 1
Blijf op de hoogte en volg Paula
28 Augustus 2006 | Noorwegen, Oslo
Zoals jullie waarschijnlijk wel gemerkt hebben is het weekend weer voorbij en is het weer -mijn favo day :doubt: - jawel maandag! Ik kan zeggen dat ik hoogstwaarschijnlijk niet als illegaal door het leven hoef te gaan, aangezien ik afgelopen zaterdag, volgens mij succesvol, een verblijfsvergunning heb aangevraagd. Dit moest bij de politie ergens in downtown Oslo gebeuren en uiteraard moest dit om 8 uur 's ochtends :doubt:. Van te voren was ons gezegd dat er lange lange rijen zouden staan en dat het wel eens uuuuren zou kunnen duren voordat je daar weer weg kon. Er werd aangeraden om maar alvast eerder te gaan, zodat je lekker voor aan in de rij stond. Nou, heel buitenlands studentenland stond daar dus om 8 uur voor de deur te vrezen van ohh hoe lang gaat dit duren?? Tegen ieders verwachting in was iedereen volgens mij binnen een uurtje klaar, dus dat viel mee!:p Persoonlijk stond ik rond 8.45 alweer vrolijk op de stoep voor het politieburo te kijken en wat dan te doen?? OJa ik moest schoenen kopen, maaaar alle winkels waren nog dicht! (wow dat is me nog noooit overkomen! :shock: ) Dusss hupla ik terug naar huis en 's middags zoeff met de metro weer terug naar het centrum. Hier alle ALLE schoenenwinkels van Oslo uitgecheckt en met een nieuw paar stevige stappers (moest van mijn moeder haha) en gordijnhaakjes aangezien gordijnen ook niet zomaar vanzelf aan het plafond blijven hangen weer naar mn crib gegaan. De rest van de dag laat ik maar buiten beschrijving :cool:.
Een globale impressie van sightseeiing zondag: bustocht door Oslo, Vikingschepenmuseum (zie pics), Holmenkollen (alweeer phoe hee) en Vigelandparken (ook alweeeer, jaja t leven als uitwisselingsstudent is hard he :p ), lekker weertje, en aardige mutserige gids en chill sfeertje.
En vanochtend Toch maar naar intro van rechten faculteit geweest (ook al volg ik daar geen vakken), waar alles later begint, behalve de intro want die was wel vroeg :doubt:. Ik dacht goede kans om in het gebouw te komen en Wow echt niet normaal dat gebouw, het is op de mainstreet in Oslo de Karl Johansgate en is supermooi. Ze hebben daar dus echt n zaal met allemaal schilderijen van Edward Munch (ik vond ze niet echt mooi maar dat terzijde, wie ben ik om de noorse nationale trots te bekritiseren he?;) ) Van binnen is alles ook echt zo oud enzo (de moderniteit zit in de muur verwerkt). Die gebouwen zien er echt uit zoals een universiteit er naar mijn mening uit hoort te zien! In 1811 is de uni opgericht en toen zaten er 11 studenten op en waren er 7 docenten en er was een speciale plaats waar deze mensen hun paarden neer konden zetten. Opvallend was trouwens ook dat een van de mannen die ons iets uitlegde over ehmmm ik weet het niet meer haha maar hij had een heel raar accent; het vreemdste dat ik ooit gehoord heb zelfs! Het was engels met een mengsel van jamaicaans/zweeds/pools en drents, ik vond het wel cool iig! :p Na nog snel wat gratis cake en koffie (smaakte naar zoutzuur met cementafgietsel) naar binnen te hebben gewerkt oh en mn emailadres achtergelaten te hebben zodat ik geinformeerd kon worden over de events die de rechtenfaculteit gaat organiseren (jaja ik probeer zoveel mogelijk van twee walletjes tegelijk te eten he, en ik ben nu eenmaal toch rechtenstudent he? :p ) moest ik hups weer naar het volgende college en daarna kon ik niet naar het bieruur met de docent want ik had NOG een college (ging over geschiedenis van Noorwegen, op zich wel een interessant onderwerp, maar die man bracht het alsof het ging over de verschillende soorten nietjes die er bestaan, hetgeen er wel voorzorgde dat het heeel rustig was in de zaal :lol:. De man had geloof ik best moeite met het engels en dan was hij steeds een kwartier aan het bedenken hoe hij het anders zal formuleren. Wonder boven wonder hebben we in die anderhalve uur toch zo'n 12.000 jaar behandeld, hetgeen er in combinatie met zijn boeiende vertelwijze :doubt: voor zorgde dat mijn hersens hierna voelde als een platgeslagen biefstuk. Gelukkig voelt mn hoofd nou gewoon weer prettig zoals normaal:) :idea: OH! ik moet mn was er nog uithalen (jaja jullie krijgen ALLE in en outs van het noorse leven te horen haha!) en als er IETS is dat ik haat is het wel als andere mensen als jij iets te langzaam naar de wasmachines bent gesprint al je was eruit gooien en zeggen ohhh was die van jouuu nou hij was al laaaang klaar, dan denk ik :mad: en probeer ondertussen aan bloemetjes ofzo te denken.
Wat mij verder BUITENGEWOON irriteert zijn langpootmuggen! Dat wist ik al, maar nu word ik er telkens weer mee geconfronteerd. (ik vraag me af of dit misschien komt doordat mijn moeder mij toen ik klein was een keer dwong om een boterham met pindakaas EN langpootmug op te eten?! :? :p ) Ze vliegen sneaky naar binnen als jij aan het proberen bent je kamerklimaat aangenaam te maken. Eerst zie je ze niet, maar opeens -oh ik herken het geluid uit duizenden!- dan hoor je zo spspsps. Eerst denk ik dan altijd "he, er ritselt iemand met een plastic zakje." maar neeeee het is een langpootmug. Ze lijken op spinnen (blijft mijn zwakke plek, en elke keer als ik er onverwacht een zie, krijg ik zowat een hartverlamming, hetgeen ervoor zorgt dat het me niet zal verbazen als dit uiteindelijk nog eens mijn doodsoorzaak wordt), hun poten zijn erop gemaakt om makkelijk er af te kunnen vallen en ze kunnen NIET vliegen, en dat is nog wel het irritantste; ze vliegen maar raak en hup daar vliegen ze weer tegen het zelfde stukje muur, tegen mijn gezicht of in de kaars. Vooral dat laatste is erg, want dan zie je ze dus echt wegkwijnen, al is het nog erger als ze eerst in een kaars vliegen of tegen een hete lamp en daarna ergens op jouw tafel vast smelten of heeeel langzaam overlijden en dan denk ik "moet dit nou zo??" terwijl ik me tegelijkertijd bedenk dat zij er ook niks aan kunnen doen en dat ik niet boos op ze moet zijn (ze eten trouwens bloemensap) en dan zucht ik nog maar eens diep en denk ik nou ja gelukkig zijn het geen 100x zo grote mensetende creaturs, want dan wordt het natuurlijk andere koek en weet ik niet of ik het dan zo soepel op zal nemen allemaal (ik bedoel, als jer er echt mee moet gaan vechten enzo, IEKS!, al kan je ze dan natuurlijk wel met hun eigen poten om hun oren (?) slaan!)
Jaja, zo kan een mens wat meemaken he en dat in maar drie dagen! :lol:
Jaja, zo kan een mens wat meemaken he en dat in maar drie dagen! :lol:
28 Augustus 2006 - 22:28
W To Da IESJE:
paulaa! ik zei t net ook al, maar t is werkelijk uiterst vermakelijk om jouw avonturen te volgen. ik zou zo zeggen: ga zo door. en. leuke schoenen!
29 Augustus 2006 - 06:27
Marieke:
heyhey ik ben het zeker eens met wiesje om je avonturen te lezen duszzz you go girl!!!
nice shoes en toffe piccczss!!
kuzzzz (ma)Rieky -
29 Augustus 2006 - 08:25
Lot:
justement, ik lees je verhalen altijd met een grote glimlach..goedzo!
29 Augustus 2006 - 14:17
Anniek:
Heej megje! Zozo wat een verhalen zeg! Ik ben net terug van vakantie en dacht; eens effe snel kijken of Paula nog iets op r site heeft gezet... zit ik hier toch zeker al 20 minuten te lezen haha! Maar het is het zeker waard! Tof dat het daar allemaal zo goed gaat, zo te horen heb je het wel naar je zin. Hier is ook alles goed (alleen jammer van het weer want op vakantie was het toch zo'n 30 graden) en ik blijf je verhalen volgen via deze website! GROETENNNNNNNNNNNNNNNN -
29 Augustus 2006 - 16:02
Mam:
Hoi Paula, misschien moet je een keer in therapie, net als voor de t.v. Dan stoppen ze je in een glazen(iedereen moet het kunnen zien) bak met
1 0000000 langpootmuggen...
Mooie schoenen. Hangen de gordijnen al? graag foto.
Groetjes. -
30 Augustus 2006 - 09:10
El:
Heej Paul, ik denk dat als je klaar bent, over een hele tijd, dat je dan wel voortaan spin-proof bent...
goeie schoenen, goeie verhalen, waar blijft die goeie wijn?
Hoe is het met de fransman gesteld? ;) :D -
30 Augustus 2006 - 17:04
Johan:
Echt vet mzl -
30 Augustus 2006 - 23:16
Clean:
ja! gave patta's!
damn!
ik was vandaag nog even in amsterdam, ..maar t is toch niet tzelfde.. snif..
Maar, die langpootmuggen, ook wel hooiwagens, die doen toch niks? ze hangen maar wat rond.. die dingen steken of bijten toch niet? hm. moet je me toch eens uitleggen.
ik ga maandag overleggen met glen, mijn stagebegeleider wanneer ik het best een weekendje kan langskomen.
xx clean
30 Augustus 2006 - 23:18
Clean:
overigens; gave pasfoto!
we moeten snel een keer naar de korsakoff! -
31 Augustus 2006 - 11:21
Paula:
Jaa!we moeten daar idd eens heen :p ! enne langpootmuggen doen idd niks behalve rondhangen, maar dat vond ik al irritant genoeg, tzou wat worden als ze ook nog gingen steken! oh trouwes hooiwagens zijn volges mij spinnen (ook erg) en cool als je echt komt! :) -
01 September 2006 - 11:34
Marieke:
vanavond gaan er een aantal van ons op Vrijwilligersweekend dus kunnen we je site niet checken!!....helaas :( ........maar zondag zijn we wel weer terug dus dan kan het checken weer beginnen!!
Prettig weekend daaro en tot snel!!
kuzzz Marieke -
01 September 2006 - 17:15
El:
Heej, maar de rest niet, dus Paul, gewoon je site spammen! Wat voor spannends heb je de afgelopen drie dagen meegemaakt??? -
01 September 2006 - 18:37
Oma Jo En Opa Mindert:
Hoi Paula,
Geweldig om jouw belevenissen te volgen. Vooral die prachtige langpootmuggen maken op ons veel indruk. Bijten ze ecvht niet?
Hier gaat het gelukkig steeds beter. Wij hopen dat je alles (de colleges en zo) bij kunt redden, want er is nogal wat te doen.
Liefs!!! -
10 September 2006 - 18:55
Guus:
Ongelovelijk, een boterham met pindakaas en langpootmug?!