Trippin' deel 2
Blijf op de hoogte en volg Paula
23 November 2006 | Noorwegen, Oslo
In tegenstelling tot vorige keer heb ik nu wel wat meer te vertellen. Ik zal even beginnen met vorige week. Toen ben ik naar de National Gallery geweest. Hier kregen we een rondleiding, interesing hoor, veel schilderijen van bergen enzo, heel noors allemaal haha. Ook ben ik naar het nationaal parlement, Storinget genaamd, geweest. Ook hier kregen we een rondleiding. We waren maar met zn vijfen, ja was ook wel interessant. Uiteraard heb ik trouwens ook gestemd, via internet. Dit kost de NLse staat minimaal 139 euro per stem las ik (zou je niet verwachten toch?).
Verder heb ik afgelopen dagen uberduchtig de toerist uitgehangen:D Maandagochtend veels te vroeg, maar met het idee dat het voor een goed doel (mn eigen fun:p) was ging ik op weg naar de trein. Ik had erg veel zin in de treinreis, aangezien ik gelezen had dat deze lijn tot een van de mooiste ter wereld verkozen was. Nou weet ik niet of dat waar is maar wow, de het was echt wel een mooie reis. Het was iets van 7 uur rijden. Ik had via internet een kaartje besteld, dat krijg je dan in de trein. Toen iemand de kaartjes kwam controleren, moest ik dus mijn naam zeggen zodat hij kon zien of ik op de lijst stond. Ik zei dus 'Baas' en hij 'no we are in a train, not in a buss' en ik dacht huh? en hij: 'haha only joking' wow lol :doubt: haha. Maar oke, nadat we Oslo uit waren, verschenen al snel de bossen, ik zag zelfs een lynx vanuit de trein! Later kwamen we over de hoogvlakte Hardangervidda. Deze ligt boven de boomgrens en er lag erg veel sneeuw. Het zag er erg arctisch uit, letterlijk en figuurlijk erg cool:p. Deed me wel aan Railaway denken trouwens de hele reis en aan transport tycoon haha:). Later kwamen we meer in het fjordengebied en was er geen sneeuw meer maar waren er dus wel fjorden. Uiteindelijk kwamen we rond 3 uur in Bergen aan. Bergen is een van de grotere steden in Noorwegen en ligt aan de westkust. Toen ik uit de trein stapte was het droog ik dacht yess! maar 1 minuut later barstte er een helse hagelbui los en ik dacht mm nou hopen dat t niet de hele tijd zo is, al zou dat wel een realistisch beeld geven, aangezien het daar ongeveer 300 dagen per jaar regent. Gelukkig bleek dit niet zo te zijn, want de dag hier na was het wel lekker weer gelukkig fieww:)
Nadat ik even naar de winkel was geweest en effe een rondje gelopen had besloot ik dan maar naar t hostel te gaan waar ik een kamer had geboekt. Ik had trouwens ook een goedkope noorse donald duck pocket op de kop getikt, 'om de taal te leren' natuurlijk haha ;). Toen ik op mijn kamer kwam was er niemand, maar later kwamen er twee IJslandse meisjes en met hen ben ik naar de film The devil wears prada geweest. Dit is echt n uberamerikaanse voorspelbare maar stiekem toch wel ontspannende film:)
De dag erna was het wel lekker weer, vooral 's middags. Als eerste ben ik naar Bryggen geweest, een rijtje oude huizen in het centrum aan de haven die op de UNESCO lijst staan, wel bijzonder dus. Hierna ben ik via de vismarkt naar een plek gegaan vanwaar een soort treintje omhoog gaat. Eerst zat ik dus echt in mn eentje met mn fototoestel al in de aanslag in de dit ding en ik dacht bij mezelf 'OMG I'm such a tourist', ik had nog net geen heuptasje om :lol: Het uitzicht was wel mooi, al had ik eigenlijk beter 's middags kunnen gaan, aangezien de lucht toen blauwer was, maar ja weet alles maar es vantevoren he. Toen ik boven was had ik eigelijk wel spijt dat ik een retourticket gekocht had, aangezien de weg naar beneden er heel mooi uitzag, met uitzicht op de bergen aan de andere kant, maar ja ik had wel een retourticket dus ik ging weer naar beneden (ik ga natuurlijk geen geld verspillen door toch te gaan lopen he haha:p) Hierna heb ik vier kerken bezocht, waarschijnlijk uit schuldgevoel doordat ik vrijwel niet in de kerk ben geweest dit jaar haha nou hopelijk kom ik zo toch in de hemel:D Er was ook ergens een staafkerk, maar ik had gelezen dat deze in 1992 afgebrand is en daarna weer opgebouwd, nou dan is het dus niet echt oud he dus dat hoef ik niet te zien haha 8)
Ook las ik in de Bergen gids dat er een lepra museum was, maar aangezien ik zelf buitengewoon vreselijk geinteresseerd in scheepvaart (:lol: ) besloot ik naar het maritiem museum te gaan, waardoor ik nu oa. weet hoe ze koeien op boten takelen. Ik had het hele museum voor mezelf, dus dan kan je doen wat je altijd al had willen doen in een museum. Hierna ging ik naar het aquarium. Leuk hoor was dit:p, ze hadden pinguins en zeehonden en natuurlijk heel veel vissen. De IJslandse meisjes waren hier ook geweest en toen ik vroeg of het wat was zeiden ze 'mjaa wel leuk, maar wel heeel veel vissen' en ik zo 'oh leuk' en zij zo 'nou we houden eigenlijk niet zo van vissen' hahaa. Het viel me wel op hoe duf sommige vissen zijn en ook hoe raar ze soms zijn. Nouja ik weet wel, tis maar wat je gewent bent natuurlijk. Als ik de afgelopen 22 jaar ergens onderzee had doorgebracht zou ik hier wel anders tegenover staan waarschijnlijk:) Het was iig wel grappig om makrelen enzo te zien zwemmen, die ik eigelijk alleen maar van de blikjes met tomatenpurree erbij ken haha. Nou ik kan wel zeggen, dat ze er in het echt heel anders uitzien. Hoe stom zou het ook uitzien als er een in stukjes gehakte vis met tomatenpurree in een aquarium zou zwemmen haha :lol: Ik ben naar twee 3D films geweest, een over pratende schildpadden en eentje over haaien. Ook hier was het niet druk, sterker nog de eerste keer zaten we met zn drieen in de zaal en bij de tweede zat ik alleen met de aquarium medewerker, leuk he? hehe;) Als klap op de vuurpijl was er ook nog een tentoonstelling over spinnen en kakkerlakken, is dat niet enig? haha
Hierna heb ik nog wat rondgelopen door de stad en ben ik een stukje een berg opgelopen zodat ik foto's kon maken van Bergen bij nacht:), al bleek wel dat mijn fototoestel hier niet erg geschikt voor is haha. Ik zou terug gaan naar Oslo met de bus. Dit was echt supergoedkoop (omgerekend zo'n 6 euro voor 8 uur reizen), maarja hier moest ik dan wel tot 23.30 op wachten, dat is dan weer het nadeel van zo'n lowbudget dingen he haha. Dit wachten was wel een beetje saai aangezien alles na 20u op dinsdag avond wel zo'n beetje dicht was. En het stomme is dat je in die tussentijd alweer voor zoveel geld eten en bladen enzo koopt dat je net zo goed de trein had kunnen pakken maar ja haha. Uiteindelijk kwam de bus gelukkig en stond ik ook bij de goeie halte (stel je voor dat je 4 uur gewacht hebt en dan bij de verkeerde halte staat en dat de bus dan weg gaat zonder jou, dat lijkt me echt balen!) Er zaten buiten de chauffeur nog 7 andere mensen in de bus (waarschijnlijk allemaal arme studenten), dus we hadden iig wel de ruimte om te doen wat we wilden (voor zover dat kan in een bus natuurlijk haha). Uiteraard had ik wel de beste plek 8). Ik vond het wel jammer dat het donker was, aangezien ik wist dat we echt weer een mooie route zouden rijden, al heeft in het donker rijden ook wel wat, maar toch niet zoveel als rijden in het licht he. Toch vond ik het wel vet om al die bergen en sneeuw enzo te zien, terwijl je ondertussen kan chillen/slapen. Soms kon ik zelfs de sterren zien (een keer zag ik het steelpannetje net boven een berg uitkomen:)). Ook zag ik een beest, maarja het was donker dus ik kon niet zien wat voor een beest:( (waarschijnlijk een sabeltandtijger of een eenhoorn :lol: ) Nou, uiteindelijk kwamen we om 7.30 weer in Oslo aan, precies op tijd om lekker in de ochtendspits terecht te komen.
Hierna ben ik naar een paar colleges geweest over hoe de politie GIS gebruikt en het bleek dat de crimi afdeling van de politie mensen nodig heeft die hen kunnen ondersteunen met het oplossen van een zaak. Deze zaak gaat over een man die zn broekzakken eruit snijdt en geen onderbroek aanheeft en dan jongetjes zover probeert te krijgen dat ze hun handen in zijn zakken stoppen :shock: Schijnt al 13 jaar te spelen en er is veel media aandacht voor geweest. Ik mag dit samen met nog drie andere studenten gebruiken voor een project dus dat wordt vast interessant:D! Vannochtend zijn we hier al voor naar het politiebureau geweest. (Ik had trouwes een B voor het eerste deel van GIS 8):D) Gister avond ben ik trouwes nog naar een ontmoeting van de berg club geweest, vanavond ga ik naar een koor uitvoering en morgen naar het hooggerechtshof:D Ja ik heb toch ergens het gevoel dat de activiteiten niet bepaald gelijkmatig verdeeld zijn over alle weken haha, maar goed.
Oh en in een exhibitionistisch moment heb ik meer fotoruimte gekocht, dus ik ga nu effe mijn foto's er op gooien. Yo gedaan:D
Extra's 8): (zijn allemaal maar heel kort trouwes)
Aquariumfilpjes
Bergen filmpjes:
Uitzicht over Bergen (geluid uitzetten!):
In een kerk + orgelmuziek:
Nog een keer in dezelfde kerk:
Extra's 8): (zijn allemaal maar heel kort trouwes)
Aquariumfilpjes
In een kerk + orgelmuziek:
Nog een keer in dezelfde kerk:
23 November 2006 - 15:56
Anniek:
Zow heej wat un verhaal! Komt dat goed uit dat ik ff nix te doen heb :) Grappige filmpjes, die garnaal lijkt meer te zweven dan te zwemmen? Wel erg gaaf zo'n reis, dus daar heb je wel gewoon tijd voor. Trouwens nix tegen heuptasjes: ik heb vorig jaar een kei vette gekocht op t Waterlooplein en die doe ik dus echt wel om op festivals (maar niet op vakantie hehe nou ja zou misschien ooit kunnen) maar tis verekte handig zo'n ding. Nou heel veel succes met je project over die man die zn zakken uit zn broek knipt (slim bedacht maar wel zéééér slecht). Enne, kost dat stemmen echt 139 euro? En ik las ergens dat er 8000 mensen vanuit het buitenland zouden stemmen... of was dat dan 800? Hm wel een duur grapje mja.
Nou ik ga nog maar een x mn handen wassen want ik heb zojuist de stal van Tinus verschoond en zow en mn handen stinken nu naar ezelszeik maja dat is zo'n doordringende geur die er niet in één x wassen afgaat. Dus zit ik hier aan de computer met stinkende handen. Nja. Gegroet! -
23 November 2006 - 17:56
Evelin:
haaa! ECHT SUPEERRR WOUS !!! mooi daar man! Echt wild ongerept natuur haha ik heb echt vet veel zin om daar ook te zijnn! xxx -
24 November 2006 - 13:11
Johan:
wow man 7 uur in de trein. Ik dacht dat ik het zwaar had met mijn reizen allemaal... Wel sjieke filmpjes weer. BTW beetje bacterieneukerig maar "bergen ligt aan de westkust", hebben ze ook een oostkust dan? -
24 November 2006 - 13:12
Johan:
Oh hehehe wel een noordkust natuurlijk... En een goudkust. -
25 November 2006 - 04:40
Guus:
Haha, Paula Bus -
25 November 2006 - 16:49
Marijke:
dude wat cool allemaal!! kun je al goed noors hihi. ik moet inderdaad in het duits aan de bak ;) komen begeins lessen toch nog van pas have fun!! daaag x -
28 November 2006 - 11:22
Maarten:
Vet van die Lynx. Je hebt echt geluk dat je er een zag. :)Ik heb me trouwens ingeschreven voor Internationaal Land- en Waterbeheer in Wageningen -
28 November 2006 - 15:18
Paula:
I know:D Ik las ergens dat er maar 500 lynxen zijn hier. Die opleiding klinkt trouwens vet interessant! Oh en trouwes Johan er is ook een oostkust (daar was die vuurtoren bijvoorbeeld) hoor en een zuidkust :D
bedankt voor jullie berichtjes! Cool:) -
28 November 2006 - 17:15
Nicole:
Super grappig verhaal! En die foto's --> dat ziet er goed uit!!
gek eigenlijk dat er in de grootste stad van het land nergens niets te doen is....zitten die mensen altijd binnen ofzo?
Linda, Elly, Els, Lotje en ik zijn van het weekend naar Dusseldorf geweest en daar zat iedereen 's middags al aan het bier (niet dat zo vreemd is voor Duitsers ;O)), maar iedereen zat buiten! Ook bij het eten etc. Toch wel een beetje vreemd! Maar wel gezellig!
Later!!! -
28 November 2006 - 22:49
Lotti:
heujjjjjjjjjjj.ziet er schon uit. ik verwacht noors-les als je terug bent, dus..
en het klinkt ook superbe allemaal,ben nog steeds jaloers
nog een maandje en dan ben je weer terug!hieha -
29 November 2006 - 13:37
Marieke:
nice picsss Paula.....echt vet!! -
30 November 2006 - 02:01
Clean:
hej, waarom krijg ik geen berichtje meer als jij een nieuw stuk plaatst? nou lijkt t net alsof ik totaal niet geinteresseerd ben, wat ik natuurlijk wel ben! Heb de foto's nog niet gekeken, ben wel benieuwd naar die krokodil..
xx -
30 November 2006 - 12:31
Paula:
ja ik dacht al wat is t toch n aso *** die clean!;) haha! (grapje natuurlijk wah:D) mm nee geen idee waarom je geen bericht krijgt, je staat nog wel steeds op de mailinglist zag ik...Mysterieus zeg! Nou ja, tis nou toch tentamen periode (bij jullie vast ook of niet?) dus erg spannend is het hier op het moment niet (understatement haha) dus wat dat betreft mis je (missen jullie) nu effe niks hoor! -
02 December 2006 - 09:51
Clean:
volgens mij is het geen tentamenperiode.. of wel? Ja, in het 3e jaar heb ik maar 1 tentamen (woehoe!) en dat heb ik al gehad.. dus wat dat betreft hou ik me zo min mogelijk bezig met tentamens. Zowiezo, met school hou ik me zo min mogelijk bezig. Allicht. Ik leef een seks, drugs en rock 'n roll leven. Ik ben de volgende Herman Brood. O, wacht, dat is Filemon al, begreep ik. Ik ben de volgende Filemon. (yeah!)Heej maar als ik gewoon mijn koptelefoon (met mic!) inplug, en dan jou bel, ..dan kunnen we gewoon skypen? Of zit er nog een spreekwoordelijk addertje onder het gras? Nou ja, ik merk t wel wanneer je weer online bent. Goed, ik ga weer verder met mijn rocksterren bestaan en Samson zijn hokje verschonen. Dikke doei! xx -
03 December 2006 - 18:23
Paula:
:lol: Ohh je bent zo grappig! Jeuh als ik weer terug ben kunnen we weer samen rocken!:D -
04 December 2006 - 19:24
I know