Ditjes en datjes deel 2
Blijf op de hoogte en volg Paula
06 September 2006 | Noorwegen, Oslo
Stemming: blij en een beetje verward
Weer: warmachtig
Afgelopen zondag had ik afgesproken met iemand die ik de vrijdag ervoor op het international coffee hour ontmoet had. Het was best leuk, we gingen een beetje wandelen en een beetje chillen, mmja voelde wel zondag middag achtig. (Ik was trouwens wel verbaasd dat zij echt contact opgenomen heeft met mij, aangezien ik haar echt maar 10 minuten ofzo gezien had die vrijdag, maar goed, die uitwerking heb ik nu eenmaal op mensen he, moet ik maar mee leren leven haha 8)) 's Avonds echter zou die film (waar ik vorige keer over schreef) getoond gaan worden in een pub van een andere student residence (onderaan de heuvel waar ik op woon). Dit gebeurde ook en ik was erbij :). Mijn leven heeft, sinds ik Oslo met mijn verblijf heb verblijd, vreemd genoeg een hoge film dichtheid. Volgens mij heb ik afgelopen weken meer films gezien dan in alle films van de afgelopen ehm zeg 3 jaar bij elkaar. Eerst vond ik films kijken altijd stom, maar nou vind ik het wel leuk, omdat ze bijna allemaal over Noorwegen gaan (behalve die ene over die scheiding, maar die vond ik ook niet zo heel leuk:) ).
Ik vond het dus ook leuk om naar deze film te kijken. Het ging over gangs in Oslo, past dus wel in mijn straatje he haha (niet omdat ik in een gang zit natuurlijk maar ivm met mijn studie dus). Jaa, Oslo verloor voor mij die avond voor altijd haar onschuld :p!
Regelmatig vragen mensen of ik ook crimineel kan worden met mijn studie hetgeen ik altijd supergrappig vind aangezien ik het leuk vind om dezelfde dingen 1000x te horen :doubt:. Maar op zich, soms denk ik, dat kan natuurlijk ook. Als je dan denkt aan zo'n vrouw als Bella Bertien (geboren in Haarlem, hard gerankt in de crimescale en uiteindelijk vet kopstuk geworden), zij heeft (had?) wel een avontuurlijk leven zeg! (Al kwam ze uiteindelijk wel in een getuigenbeschermingsprogramma terecht: ze getuigde nl tegen allerlei kopstukken, dus kwam ze in zo'n gevangenis waar alleen zogenoemde spijtoptanten zitten, waar niemand uit wil ontsnappen anders is het tssjaaaak! afgelopen uit met je leven! Ze moest natuurlijk ook plastic chirurgie -misschien geslachtsoperatie? :lol: en woont nou hoogstwaarschijnlijk in ehm weet ik veel waar). Stel je voor dat ik ook crimineel was (wel een grote natuurlijk he first lady, geen loozerige zakkenroller natuurlijk 8) ), en dat ik echt zo in het onderleven zou leven, dat zou raar zijn haha! (of zou mijn 'studie' in Oslo soms alleen een afleidingsmanoevre zijn? ;) 8) )
Tijdens onze studie werd een paar keer verteld over twee criminologen die in Finland drugshandel ofzo gingen onderzoeken, en die kwamen dus mooi niet meer terug. De vraag is of zij dood zijn omdat ze te veel wisten offff dat ze erachter zijn gekomen dat je zo toch wel iets meer kan verdienen dan als wetenschapper, dusss wie weet wat er nog allemaal op mijn pad komt he :lol:. Nou ja, het is wel heeeel erg stressvol, denk ik, om crimineel te zijn aangezien criminelen natuurlijk niet naar de rechtbank kunnen en dus alles zelf 'op moeten lossen' en ik heb het niet zo op stress, doe mij maar relaxed haha! 8)
Oke, wat anders nu, vandaag was het presentatie dag bij een van mn vakken (je weet wel, met die man die mij hier ook toe gedwongen had :doubt: ). Uiteraard had ik een presentatie(tje :)) voorbereid. Hij riep de namen af en ik was halverwege de tijd aan de beurt. Maaaar er waren (helaas ;)) twee mensen voor mij geweest die samen een presentatie hadden gehouden over hetzelde onderwerp als ik het over wilde gaan houden. Zij hadden echt een supergoede presentatie met powerpoint en bordtekeningen en ik dacht :|! Duss toen ik aan de beurt was zei ik: jaa uhm die guys daarow hebben alles al gezegd dat ik wilde zeggen (was niet helemaal waar, maar ik had een veeeeel beter verhaal dan die jongens en ik wilde voorkomen dat ze af zouden gaan, dus ik dacht om hen te beschermen kan ik me beter terugtrekken, is wel zo aardig natuurlijk :D) En die man zij oh okee nou dat komt mooi uit want we're running out of time. Ik dacht "huh?? Dat ging makkelijk", maar toen bedacht ik mij dat hij waarschijnlijk zelf ook al bedacht had dat ik waarschijnlijk een veel betere presentatie zou geven dan die jongens en dat het super asociaal zou zijn van mij om die jongens te dwingen naar mijn presentatie te kijken 8)).
Uiteraard vind ik het wel ontzettend balen dat deze unieke kans op zelfontplooiing mij zo ontnomen is! :D
Oe, trouwens toen ik gisteren in de metro zat, waren er voor de tweede keer in een week controles. Wat opvallend is dat de controlles hier zooo sneaky gaan, echt gemeen! Je hebt geeneens kans om snel weg te rennen als je een controleur ziet! Nou ja, die kans heb je wel, maar het sneakye aan dit verhaal is, dat de controleurs undercover zijn. Ze zijn dus verkleed als gewone mensen, (een zag er trouwes een beetje uit als een ehm prostituee haha, maar ja, dat werkt natuurlijk wel, want je verwacht niet dat zij gaat controleren), ze hebben ook handtasjes enzo bij zich (de vrouwen dan he) en dan als de deuren dicht zijn staan ze op (zitten verspreid door de metro) en dan komen ze uit de kast met hun controleurschap. En dat is dan dik bummer als je geen kaartje hebt, want dan krijg je een boete van omgerekend zo'n 90 euro. (gelukkig heb ik een maandkaart! :p)
Oh mn telefoon is trouwens kapot geregend tijdens de picknick zaterdag :doubt: , nou ja gelukkig had ik toch nog geen noorse simkaart gekocht :p
Weer: warmachtig
06 September 2006 - 16:54
Clean:
haha! ..dat is nou precies waar ik altijd stiekem op hoop, voordat ik aan de beurt ben met presenteren! jahaa!
Over controleurs gesproken,..vanochtend zat ik in de trein, en toen de trein aanreed, kwam de conducteur in de coupe staan waar ik zat. De trein begon vaart te maken, de conducteur verloor zijn evenwicht, en viel gewoon om! Zo stom.. Ik zat een boek te lezen (van Heleen van Rooyen) en ik merkte wel dat die meneer viel, maarja,.. ik wist niet of ik moest lachen, schrikken, helpen, of de boel maar moest negeren. Aangezien het boek ontzettend boeiend is, koos ik voor het laatste. Vanuit mijn ooghoek zag ik dat de conducteur weer opstond, hij kuchte, greep daarmee mijn aandacht,(thans, dat dacht hij, want ik had al sinds de val van de conducteur geen letter meer gelezen, enkel wat naar de paginanummering gestaard) en zei 'goeiemorgen, vervoersbewijs alstublieft'..
Mijn ochtend was gemaaaaakt zeg ik je! -
06 September 2006 - 16:59
Paula!:
hahaa oja ik zie t al voor me! Lees je trouwens de gelukkige huisvrouw?? volgens mij had mn oma het daar laatst over...Trouwes wel ubersnelle reactie zeg, kwas nog bezig met dingen te veranderen en je bent dr al bij Respect man! :) -
06 September 2006 - 17:33
Anniek:
Eej du! Haha dat is geluk hebben zeg bij die presentatie.... Wat vreemd dat die controleurs daar undercover zijn? Maar dat werkt natuurlijk wel beter dan zo'n apenpakje wat ze hier in Holland aanhebben. Dan kunnen ze veel meer mensen pakken. Nja. Hou jij je maar gewoon aan de regels dan hoef je ook geen boete te betalen!
Adiossssssssssssssssssss -
06 September 2006 - 17:37
Clean:
nope, ik lees de ontsnapping, ik heb godin van de jacht net uit.. ik had t niet gedacht, maar ik vind dat zij echt ontzettend gaaf schrijft.. -
07 September 2006 - 14:22
Maarten:
Мой русский действительно улучшал прошлые три недели, хорошие к, здесь Вы наслаждаетесь вашей жизнью в Oslo. -
07 September 2006 - 14:23
Maarten:
jammer ik had net iets leuks in het russisch geschreven. -
07 September 2006 - 14:25
Maarten:
Dan maar in het Spaans: Ahora su ido puedo trabajar en mi español en ruso yo anoté a mi ruso mejoró realmente agradable a aquí usted goza su vivo en Oslo
08 September 2006 - 08:38
Corianne:
Vet vet vet! Hoe relaxed om zo onder een presentatie uit te komen! Ga ik toch ook eens proberen... Fijn dat je het zo naar je zin hebt zeg! Kusss -
08 September 2006 - 21:29
Eveline:
ik heb ook echt te veel in de trein gezeten man niet normaalllll en controleurs zijn stom tenzij ze lekker zijn dan. maar dat komt zelden voor ..unfortunately... zucht -
09 September 2006 - 15:34
09 September 2006 - 15:41
09 September 2006 - 15:42
09 September 2006 - 15:43
Johan:
hallo je site blijft hangen volgens mij heb je een virusje :-) boeie ik wist toch niet wat ik moest typen -
09 September 2006 - 16:10
Paula:
thnx voor de reacties, al zitten dr wel een paar vage bij he, iemand die spaans spreekt(lotje? corianne? nicole??!)? enne johan lol dat je niet weet wat je moet typen en het er dan toch 4 keer inzet hahaaa -
13 September 2006 - 13:28
Nicole:
Nou, mijn Spaans-tijden zijn over. Ik wast het niet.
Maar super lachen!! volgens mij heb je het wel naar je zin!!
Ik trouwens ook, met helemaal niets doen!! Lekkerrrrr!! En het is nog lekker weer ook nog!