Leerzame tijden :) - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Paula - WaarBenJij.nu Leerzame tijden :) - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Paula - WaarBenJij.nu

Leerzame tijden :)

Blijf op de hoogte en volg Paula

02 Oktober 2006 | Noorwegen, Oslo

Warning: dit wordt hoogstwaarschijnlijk een heel saai verhaal. En een gewaarschuwd persoon telt voor twee, dus dan krijg ik meteen meer bezoekers op mn site haha :p

Stemming: :p want als het goed is zijn de letterlijke leerzame tijden voorlopig weer effe voorbij! (denk aan tentamens en papers enzo). Het was inderdaad wel heel leerzaam, ik leerde over hongersnood, wederkerende werkwoorden, rasters en vectors, sociale uitsluiting in relatie met armoede onder Roma en ga zo maar door. Het is natuurlijk wel de vraag of ik dat ook allemaal de rest van mijn leven kan onthouden, maar ja who cares! :p

Net heb ik mn paper ingeleverd voor Politics of poverty, dus nou kan ik eiiiiiindelijk in elkaar storten haha ;) Uiteraard ging gister mn computer kapot, waardoor ik vanochtend zo vroeg mogelijk naar de uni ben gegaan om het daar maar af te schrijven, bah. Ik was zoooo blij dat ik het stuk dat ik af had gisteren nog snel effe naar mn email account had gestuurd, anders was het natuurlijk kut met peren geweest. Uiteraard was ik weer net op tijd. Ik heb nog NOOIT een werkstuk/paper/verslag eerder dan 5 minuten voor de deadline ingeleverd volgens mij haha! hoe slecht is dat

Ja afgelopen week was het voornamelijk leren dat de klok sloeg. Jee wat kom ik zo weer nerdig over he, maar tis gewoon dat alles van alle vakken tegelijktijd kwam, echt waar!
Het heeft in ieder geval al een heeel klein beetje zn vruchten afgeworpen want ik zag net dat ik Noors gehaald heb en doormag naar het volgende niveau! yess :p (oh en zo kom ik ook nog over als een streber ofzo, lekker is dat haha)

Nou es kijken, WAT heb ik de afgelopen twee weken allemaal gedaan? denkdenkdenk...wacht ik pak effe mn agenda dr bij :) Nou, ik ben naar een evement langs een rivier geweest, ik ben naar een paar feestjes geweest, ik heb pannenkoeken gegeten bij andere mensen, ik ben naar een noorse film geweest die En noors gesproken En noors ondertiteld was (wow hoe leerzaam is dat he!) ik ben twee keer naar het internationale coffeehour geweest, waarvan het een keer gecancelled was :doubt:, ik ben nog een keer naar een afspraak geweest die gecancelled bleek te zijn :doubt: en af en toe heb ik hier en daar een beetje gesocialised en dat was het wel zo'n beetje BUITEN het leergedeelte.

Dinsdag was het dan zover. Het begon met een quiz van GIS (klinkt leuker dan het is) en in de middag noors mondeling. Ennnn donderdag had ik om 9 uur 's ochtends :doubt: politics of poverty tentamen. Leuk is anders, maar het was volgens mij niet zo heel moeilijk. Het kan natuurlijk zijn dat ik de vragen veel te makkelijk opgevat heb, maar ik heb liever dat we het maar aan mijn slimheid wijten hehehe. Tijdens het tentamen kwam onze alleraardigste docent nog bij iedereen langs om te vragen of we nog vragen hadden enzo enhoe het ging, aardig he? En ik zei nee ik heb geen vragen en hij zo echt niet? En ik zei nou als je zo blijft aandringen wil ik wel graag weten wat de antwoorden zijn en hij zo haha en ik ook zo haha oh wat ben ik toch een lolbroek he :lol: mmmm slecht he haha In de middag had ik weeer noors tentamen, maar nu diktat en grammar. Det war ikke vanskelig :). 's Avonds was er dus die film en daarna een feestje. Eerst wilde ik hier niet heen gaan omdat ik in de nacht van woensdag op donderdag niet geslapen had, maar tsja je kent mij, toch altijd bang dat ik iets mis he haha :p !

Daarmee heb ik wel meteen mijn record niet slapen gebroken, want ik was nog nooit eerder 40 uur wakker geweest stoer he whoehaha 8) :doubt:

Toch baart mijn slaaprimte mij wel zorgen moet ik zeggen en ik denk dat ik es drastischere maatregelen moet gaan nemen (iemand een idee?:))

En nu ben ik blij :)! en ik ga VET leuke dingen doen komende tijd yesss ik heb dr zin in!!! (alleen jammer voor jullie natuurlijk dat ik nu geen pics meer erop kan zetten he, van Noorwegen in de herfst;) ) maarre volgende keer zal ik weer een iets spannender verhaal erop zetten(en nu waarschijnlijk iets sneller), men nå må jeg gå på kurs :),

dus dagdag 8)

• 02 Oktober 2006 - 14:31

Clean:

Ja, jouw slaaprimte baart mij ook zorgen. Overigens is mij ooit gezegd dat je dit soort situaties tegen kunt gaan door een gedegen planning te maken. Ik zou je helaas niet kunnen zeggen of dit daadwerkelijk zo is..

• 02 Oktober 2006 - 15:36

Paula:

mmja maar twas niet door stress ofzo hoor dat ik niet in slaap viel. Ik lig dan in bed en verveel me de pleuris omdat ik gewoon niet in slaap val en als het dan 7 uur sochtends is ofzo dan denk ik nou dan sta ik maar weer op :p Misschien kan ik een kopstoot geven tegen de muur voordat ik ga liggen, wellicht dat dat helpt! :lol:

• 02 Oktober 2006 - 18:26

Anniek:

Hm dat is natuurlijk niet zow prettig dat je niet kan pitten. Ik dacht dat het van korte duur was, maar als het nu nog speelt, tsja, dan moeten we een oplossing gaan bedenken. Uhm wat denk je van slaaptherapie? Gelezen in een tijdschrift en het moet blijkbaar werken. Moet je wel naar zo'n slaaptherapeut en ik weet niet of ze die in Noorwegen hebben. Verder kan ik alleen maar zeggen: probeer je niet druk te maken over je slaapprobleem, want dan wordt het alleen maar erger. Tenminste, das bij mij zow. Bij alles. Maar goed.... iig succes ermee en zorg er maar voor dat je computer weer snel oke is! Want we willen fotows zien!

• 02 Oktober 2006 - 21:42

Evel:

Hoi!
    Misschien ben je wel nerveus ofzo?:P Naja ik kon iig ook niet slapen gister dus! maar ik ga t nu maar weer opnieuw proberen in JOUW hemeldbed:P
    welterusten:)

• 03 Oktober 2006 - 08:12

Marieke:

Heyhey!!!

Da's idd wel vervelend dat je niet kan pittuh.....maar hopen dat dit komende tijd met alleen maar leuke dingen doen beter gaat lukken natuurlijk.......alhoewel je het harder nodig hebt goed te slapen als je tentamens hebt maar dat is maar bijzaak :) haha!!

Ow ja hoe zijn de feestjes daar?? Ook met zo veel bier etc.......;) Party-hardy!!

Nou doeidoei en slaap ze nog...hihaa....tot snel!!!

Kuzzz Marieke

• 03 Oktober 2006 - 10:11

Lot:

hm...niet slapen is vervelend. 40 uur wakker..dat heb ik nog nooit meegemaakt. hoe voel je je dan?
    anyway het blijft leuk om je stukjes te lezen en volgens mij heb je het behoorlijk tof daar in Oslo.

ga maar veel toffe dingen doen..en die foto's die komen wel weer als je pc gemaakt is (en anders in NLweer :P)

• 03 Oktober 2006 - 11:00

Johan:

ik weet wel iets waardoor je perfect kan pitten, maar dan zul je weer naar Nederland moeten komen...

• 03 Oktober 2006 - 14:10

Maarten:

Ik kan nooit slapen als ik een dag niet veel heb gedaan. Dus voor het slapen gaan een marathon rennen werkt altijd. Oh ja... wist je trouwens dat er vanaf 1 januarie 2,5 miljoen roma's bij de europese unie komen (samen met de Roemenen en Bulgaren). Kinderpostzegelverkopertjes voor de deur cool.

• 03 Oktober 2006 - 14:23

Johan:

maaah jong ik zit gewoon nog steeds op school wie heeft dit rooster verzonnen man!?! :-(

• 03 Oktober 2006 - 17:45

Opa Mindert:

Lieve Paula,
    Wij leven in Vlaardingen hevig mee!! Want je beleefd daar heel wat in zo'n vreemd land. Nu spreek je ook al weer Noors; nu dat lukt ons niet meer zo gemakkelijk. Maar we zullen hier wel zachtjes slaapliedjes voor je zingen, misschien helpt dat een beetje voor je slaaprimte. Sterkte met alles!!!
    Oma Jo en Opa Mindert.

• 03 Oktober 2006 - 19:51

El:

Heej Paul,
    nog last gehad van die creeeep?

Pffff drukkiedrukkiedruk op de Uni in Utrecht, maar ik amuseer me reuze! ;)

• 04 Oktober 2006 - 18:19

Marijke & Harm:

Ook wij volgen je berichten met belangstelling, Paula.
    Veel succes, grijp je kansen! Veel plezier, voor je 't weet zit je weer saai in Brkhzn.

• 04 Oktober 2006 - 21:21

Guus:

Tjonge 40 uur geen slaap. Misschien minder koffie drinken, stoppen met roken en alcohol drinken? :)

Anders een glaasje melk voor het slapen gaan.

• 05 Oktober 2006 - 10:37

Johan:

Harm en Marijke, "Brkhzn" is echt niet saai. Kijk die foto's is, en dan met name die van die paddestoelen. Dan is het hier wel wat extremer hoor! Na zo'n duf weekje Utrecht verlang ik elke keer weer naar alle actie in ons brute maar toch pitoreske dorpje.

• 05 Oktober 2006 - 13:45

Broekhuizen for life

• 05 Oktober 2006 - 13:47

Broekhuizen for life

• 06 Oktober 2006 - 00:04

Paula:

heeee bedankt voor jullie reacties en natuurlijk voor jullie tips! :p Ik moet zeggen dat ik dr zelf nu ook al een paar dingen opgevonden heb en dat het nu beter gaat hoor en trouwes heee ik ben student ik hoef echt geen ritme van 9-5 he :D ennnnnnn ik heb een nieuwe voeding gekocht voor mn compu dussss die doet t weer(was wel rib uit mn lijf; wow wat heb ik er toch veeel voor over he om jullie te vermaken hahaha)YESS!

• 06 Oktober 2006 - 20:10

Clean:

ik zag dat je computer het weer doet.. gaaf! spreek je snel! xx